Sunday 14 October 2007

jivotyt...

Mnogo sym shtastliva!

Mislya, che snoshti, dokato chetoh edna broshurka za Bylgariya, podarena mi ot malkiya Vanka, otkrih prizvanieto si v jivota, tova, zaradi koeto sym tuk, zaradi koeto e tryabvalo da ucha angliiski, yaponski, tova, koeto shte pravya s ogromno udovolstvie i zaradi koeto si zaslujava da ucha mnogo!...

Iskam da nakaram horata da obichat Bylgariya, da ya vidyat i opoznayat istinski, da ya usetyat! Shte se chuvstvam strahotno, ako vodya turisticheski grupi iz prelestni kytcheta hem zaradi sebe si - che shte sym tam, hem zashtoto shte im razkazvam plamenno i shte zapalya jiv interes, a moje bi i obich v syrcata im. Shte gi nakaram da pochuvstvat velichieto na Asparuhova i Simeonova Bylgariya, da syprejiveyat tygite na porobenata ni rodina i chadata i, da obiknat Levski i delata mu, Vapcarov i tvorbite mu, da gledat sys zataen dyh "Na vseki kilometyr", da se razchuvstvat ot"Partizan za boi se styaga", da peyat s gordost himna, da slushat s interes razkazite mi za chistotata i krasotata na onova vreme, v koeto e jivyala baba mi... Ne samo chujdencite, dori ne glavno te! A samite bylgari!

Iskam da moga da preveda tolkova mnogo bylgarska literatura, za da dokosne i zavladee i ostanaliya svyat!

Iskam i da prepodavam na mladite yaponisti v SU, za da gi naucha na rodoliubie i da gi nakaram da se borim zaedno za blagodenstvieto na Bylgariya!

Zashto sym tuk? - Za da ucha yaponski i da izgradya solidna osnova, koyato da mi pozvoli da se vyrna i da prodylja zapochnatoto, za da moga posle v Bylgariya da nadgrajdam i nadgrajdam do zavetnata cel! Mislya, che taka shte se chuvstvam neveroyatno udovletvorena ot sebe si i po-blizko do mechtata si da napravya neshto naistina polezno za otechestvoto si! Mnogo pyti sym kazvala, che mi se shte da sym jivyala po vremeto na nacionalnoosvoboditelnite borbi ili na partizanskite vystaniya... Znam, che moite dela nikoga nyama da sa veliki, no taka shte chuvstvam, che otdavam na moyata Bylgariya pone mynicko ot dyljimoto!

:)))))))))))))))))

No comments: